Bianca Debaets stelt zich voor

Ontmoetingsdag 2023. Nieuwe voorzitter

Zuster Lieve, algemene overste van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu, kondigde op de Ontmoetingsdag van 13 oktober 2023 aan dat ze in volle vertrouwen het voorzitterschap overdraagt aan mevrouw Bianca Debaets. De grootste beweegreden voor deze stap is de zorg om de continuïteit van het bestuursorgaan van de Stichting Kindsheid Jesu te verzekeren. Zelf zal ze als ondervoorzitter verder instaan voor de dagelijkse operationele werking en aansturing van de coördinatoren.

Bianca Debaets stelt zich hierna graag voor.

Ik heb een viertal motieven waarom ik een tweetal jaar geleden een bestuursmandaat heb opgenomen en nu het voorzitterschap waarneem.

 

 1) Ik ben opgegroeid in Middelburg en in gezin waar  geloof en dienstbaarheid een centrale plaats hadden.                                                 2) Reeds de eerste kennismaking met  het Bestuursorgaan voelde aan als thuiskomen in een zorgzame, hechte familie. De gastvrijheid, hartelijkheid staan in contrast met andere professionele milieus die ik gekend heb.                                                                                      3) Ik ben zo dankbaar voor alles wat er op mijn weg gekomen is. Het is tijd is om iets terug te geven.                                                        4) Ik woon in het centrum van Brussel en wie in de hoofdstad woont kan niet onverschillig blijven voor de ellende waar zoveel mensen noodgedwongen in leven: kansarmoede, dakloosheid, verslavingsproblematiek enz. Als christen is het een dagelijks appel om niet onverschillig toe te kijken maar zelf engagement op te nemen. Zorg voor de meest kwetsbaren en kansen geven aan wie aan de start van zijn leven staat, vormt een rode draad in de spiritualiteit en in het dagelijks handelen van de Stichting en van alle netwerkleden.

Zuster Lieve vervangen is een onmogelijke opdracht. Ik engageer ik me om samen met haar, de zusters, de bestuurders, Wim en Bart en vooral met alle netwerkleden, mee te blijven bouwen aan deze prachtige werking, in de geest van Kanunnik Triest en de Zusters Kindsheid Jesu.

Ontmoetingsdag 2023 - Onthaal _ Zuster Lieve - Bianca Debaets
Ontmoetingsdag 2023 - Didier Vanderslycke - Bianca Debaets
Ontmoetingsdag 2023 - Bianca Debaets - Zuster Lieve